pocitadlo Névnap: Miroslav, holnap: Vieroslava , ma : 29.03.2020 
 
   
   
 
   
.
.
.
.
Rólunk Apartmanok Szolgáltatások Ár és foglalás
.
.
.
.
Város-környéke Galéria Vendégkönyv Kapcsolat
       
Időjárás Nagymegyeren              
 
           
  A THERMAL CORVNINUS NAGYMEGYER termálfürdő, amely a 80 hektárnyi erdősített park kellemes környezetében található, az év 365 napjában várja kicsiket és nagyokat egyaránt.

Duna-kerékpárút, amely érinti az egész alsó Csallóközt, az egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonal Európában, s végig vezetNémetországon és Ausztrián, a Duna partján. Szlovák oldalon Pozsonynál kezdődik és végigfut Nagymegyeren át egészen Párkányig.

Copyright © 2012-2020 Szilvia Kiss, Created by Ladislav Nagy PC STUDIO
                      
Város és környéke

A város mintegy 14 km-re a magyar határtól található, körülbelül 65 km-re Pozsonytól és 110 km-re Budapesttől.

Nagymegyer az egyik leggazdagabb múltú település Csallóközben. Történelmét a levéltári okiratok, a lejegyzett szájhagyományok, templomaink, temetőink, és az egyre szaporodó köztéri szobraink, emlékműveink őrzik. A város keletkezéséről pontos adat nincs, de már a honfoglalás korában is lakott település volt. A monda szerint a város nevét Árpád fejedelem egyik alvezérétől, Megerétől kapta, akinek népe a honfoglalás után a Csallóközben telepedett le.

Mátyás király országjárása során több ízben is megfordult Nagymegyeren, hogy megismerje e vidék szépségeit, s közben személyesen tegyen igazságot az ottani jobbágyok panaszaira. 1466-ban a települést mezővárosi rangra emelte. Az erdészlak udvara előtt díszlő tölgy, ahova látogatása során kikötötte lovát ma is féltve őrzött kincse, szimbóluma lett Nagymegyernek. Termálfürdőnek és a város egyik lakótelepének a névadója, de szobor és emlékpad is tisztelettel őrzi emlékét.
Kültér
Thermal Corvinus
Kedvencek
Város
...környéke